pészméker

Jó napot! Hosszabb ki vizsgálás eredménye azt hozta ki hogy pészmékert kell kapjak. Félek mert azt se tudom mi lesz uttána. Első foku AV-blokom van ami néha át megy másod fokúra. Holnap fekszekbe a korházba. Nem kaptam tájékoztattás hogy szabad e reggelizni holnap előtte? Köszönöm a választ.

Dr. Molnár Dóra válasza pacemaker témában

Kedves Kérdező, ne reggelizzen, de vigyen egy kicsi nem romlandó ennivalót, reggel megmondják, hogy körülbelül mikor lesz a beavatkozás, és hogy ehet-e még. Gyógyszerlistát vigye magával, és a korábbi dokumentációt. Helyi érzéstelenítésben általában a bal kulcscsont és a nagy mellizom közötti mélyedésbe egy gyufaskatulya méretű kis készüléket helyeznek, ettől az éren keresztül egy drót vezet a szívhez. A helyi érzéstelenítés szúrással jár, kicsit fáj, de a beavatkozás további részén jelentősebb fájdalom nem várható. Ha behelyezték a készüléket összevarrják a sebet, kötés kerül rá. Átmenetileg súlyt is helyezhetnek a műtéti területre. A műtét után 1-2 hétig kímélni kell a sebet, egy hétig víz sem érheti. Sebészeti ellenőrzés is lesz. Utána körülbelül másfél hónapig tartózkodni kell a nehezebb tárgyak emelésétől, a karkörzésektől, az erőltetett köhögéstől, nehogy az elektródák kimozduljanak. Időnként műszeresen kell majd ellenőrizni a készüléket, és speciális számítógéppel az Ön igényeihez igazítják a szívritmust. Napi életben szokásos tevékenység végezhető, nagyobb elektromágneses tértől kell tartózkodni, illetve ügyelni kell az interferencia-forrásokra figyelmeztető jelzésekre. Pontos tudnivalókról tájékoztató füzetet is fog kapni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 17., 09:23; Megválaszolva: 2016. január 20., 19:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bluetooth fülhallgató és pacemaker
Az édesanyám 3 éve kapott pacemakert (78 éves) , a kérdésem az, hogy van-e bármilyen kockázata annak, ha fülhallgatót használ TV nézéshez akár...
Pacemaker elektróda törés
Tisztelt Doktornő! 14 éve van pacemakerem, egész idáig teljesen probléma mentesen. 4 éve volt telepcsere, pár nappal ezelőttig minden rendben volt....
Pacemacer
6 éves a készülékem, nov. 9-re írtak ki csere műtétre. A tegnapi vizsgálat szerint 2 %-os a készülék akkumulátora. Novemberig ki fogja bírni, hisz...
Pacemaker és az infrasugárzás
Tisztelt Szakértő! Édesanyámnak pacemaker van beültetve. Érdeklődni szeretnék, hogy infra sugárzást kibocsátó fűtő berendezést használhat-e?...
Szívritmuszavar és pacemaker
Tisztelt Doktornő! Pluszütések miatt 24órás EKG raktak fel, az eredmények magában nem lenének rosszak de hajnali 4, 18-kor volt egy 8 másodperces...