pulzuszavar

Tisztelt Doktornő! Először is hálásan köszönöm, hogy december 24.i levelemre, válaszolt legalább nagyjából megértettem a betegségem lényegét. Most újra szeretnék kérdezni, mivel új leletem jött./ A kardiológusnő mindkétszer postán küldte ki a leletet, telefonon az asszistensnőt sem sikerült elérni, -szabadságon van/ Megismétlem az előző Holtert, és leirom az ujabb eredményt: idő: 2015 dec.l 2016.jan.5 analitikus idő: 18622 p 20601 p átl kamrai fr: 68/min 59/min Összütés: 75105 71201 Végig Sinus ritmus volt gyakori Itt csak röviden: 800 VES és 572 S SES 2947, kevés VES: 1005 a VES-k Diagn: VES, SES arrhytmia egy gócuak Jav: A bellított kezelés folytat Jav: 3szor 150 mg Rytmonorm Vél:SES, VES arrhytmia Több kérdésem is lenne: Ez az eredmény, javult? javulhat-e, sajnos többször még mindig rosszullétek szívdobogás össze visszaságot mutat a vérnyomásmérő. A másik kérdésem a Kardiológus főorvos asszony az elsó viszgálat után az addig is szedett Betaloc ZOK-otfölemelte és a pulzusom az eredetinél / 70 -8O) szokott lenni, legtöbbször 50-54, volt 48 is. A 2.HOLTER vizsgálat alatt nagyon jól voltam, azért lett vajon jobb az eredmény,? / én a számok alapján gondolom, hogy jobb.Kigyógyulhatok ebből a betegségből? Természetes szerek pl.Q10, galagonya tea javasolható. Vajon mindig ennyi gyógyszert vagymég többet kell szedni.Nem iszom nem dohányzok stressz van /Sulyos 42 éves fiunkkal lakunk Skizofrén/ Már tényleg nem is merek többet kérdezni, ugyis csak terhelem a Doktornőt Mégegyszer is köszönöm az előző levemre adott érthető pontos válaszát. Maradok tisztelettel.Jó egészséget BOLDOG UJÉVET kívánok szeretettel a DOKTORNŐNEK

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, úgy tűnik a leírás alapján, hogy kevesebb az extraütés. A napi átlag pulzus 68/perc, ez a decemberi leleten is ennyi volt. Az, hogy Ön néha alacsonyabbat számol, nem feltétlenül jelenti, hogy kórosan keveset ver szíve. Az extraütéseket nem mindig lehet észlelni pulzusszámolásnál. A ritmuszavar problémakör valószínűleg nem fog meggyógyulni, a gyógyszerek abban segítenek, hogy jobb legyen az Ön közérzete. Igen, lehet, hogy majd kell változtatni a gyógyszerek számán és mennyiségén is a jövőben, állapotától függően.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 13., 16:11; Megválaszolva: 2016. január 15., 08:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?
Ritmuszavar
Mitől ver a szívem erősen