Pitvarfibriláció / ritmus zavar /

Kedves Dr. Nő! 3-évvel ezelőtt szívritmus zavart diagnosztizált egy rutinszerű vizsgálat alkalmával az orvosom, ezen felül magas vérnyomásom is van. A ritmus zavar ritkán fordul elő, 2-3 hónapban 1xszer. és nem is sokáig tart / 1-max4 óra idő közöt áll fenn, aztán magától vissza áll. / Igaz Ritmonor-150mg / gyógyszert szedek reggel és este egy szemet. Amikor fennáll a ritmus zavar utánna egy Fraxiparin 6mg. injekciót is beszoktan adni a bőr alá. Ezen felül semmilyen véralvadás gátló gyógyszert nem szedek. A közérzetem jó, dolgozom rendszeresen, fizikai munkát is, nem érzek semmiféle tünetet, fáradságot, jól vagyok. A kérdésem az lenne, van-e félnivalóm, jól van-e ez így, mit lehetne jobban csinálnom, hogy ritkán se forduljon elő, esetleg jobb hatású gyógyszer, tudja mindig arra gondolok, hogy mikor lesz ujra és ez olyan stersszessé, szorogóvá tesz. Segítségét előre is köszönöm: Tisztelettel: Tibor

Dr. Molnár Dóra válasza pitvarfibrilláció témában

Kedves Kérdező, érdemes lenne felkeresni az Önhöz közeli orvosi egyetem kardiológiai klinikáján a ritmuszavar ambulanciát, lehet, hogy tudnak végleges megoldást ajánlani esetleg egy szívkatéteres módszerrel. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 11., 10:09; Megválaszolva: 2016. január 12., 23:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
A 38 éves férjem magasvérnyomásos....
Tisztelt Doktornő a férjem 38 éves. Körülbelül hat éve kezelik magasvérnyomással. Az utóbbi időkben az itthoni vérnyomásmérések alkalmával a...
Kardiologia
Pacemaker?
Tisztelt Doktornő! 68 éves, súlyos COPD-s vagyok, férfi. Nyugalmi szívfrekvenciám 50-60 között változik. Kb. 10 éve ilyen alacsony, (előtte...
pitvarfibrilláció és pajzsmirigy
Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat tavaly áprilisban pitvarfibrillációval/magas vérnyomással...
pitvar fibrillácio
Tisztelt Doktornő! Szeretném a férjem pitvarfibrillációjával kapcsolatban kérni a segitségét. A betegségeit felsoroltam.2016.nov.ben volt egy...