Tisztelt doktornő!

Tisztelt doktorő! Az apukám szív és tüdőbeteg. 1 hete volt kórházban mert nagyon bevizesedett. 8kiló vizet hajtottak el tőle 5 nap alatt. Kapott új gyógyszereket: asa, protect pharmavid, adexor, coverex, bisoprolol, olicard retard, furosemid, amilorid, kaldiumot, ultibro breezhalert szed. Most pedig megint elkezdett dagadni a lába nem tud aludni, a vérnyomása alacsony 90/60 a pulzusa magas 110. Mi lehet az oka? Hogy lehet a vérnyomását helyreállítani? Nagyon gyenge és szédül.

Dr. Hangonyi Csilla válasza terápia beállítás témában

Kedves Kérdező!

Az idős betegeknél, főleg, ha több szerv működése is károsodott már, nagyon gyakran felborul a szervezet egyensúlya. A gyógyszerek felszívódása sem biztos, hogy tökéletes.

Most az alacsony vérnyomás miatt szédülhet. Kezelését kórházi körülmények között kell beállítani.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. január 10., 12:14; Megválaszolva: 2016. január 10., 23:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter