Mellkasi fájdalom

Tisztelt Doktornő! December 23-án este a mellkasom baloldali részébe erős késszúrásszerű nyilallások jelentkeztek. Amikor próbáltam erősebben nagy levegőt venni, a fájdalom erősödött.Nagyon megijedtem, mert azt hittem infarktus.Kihívtam az ügyeletet, mert már fél órája tartott. Mikor az ügyelet kiért, már sokat enyhült a panasz, az EKG negatív lett.Kaptam voltaren injekciót, és nyugtatót, és beutaltak a sürgősségire kivizsgálásra. A kórházba érve már teljesen elmúlt a fájdalom.Ott is készítettek EKG-t, mellkasi röntgent, és labort. Minden negatív lett. Az orvos mozgásszervi problémára gyanakodott, és további erre utaló kivizsgálásokat javasolt.Valamint azt, hogy ne stresszeljek, mert sajnos Én nagyon feszült vagyok, néha veszek is be xanaxot, mikor előjön belső remegés szerű állapot.Viszont attól rettegek, hogy a szívemnek van baja, főleg, hogy túlsúlyos vagyok a gyes óta. A Szeretném Öntől megkérdezni, hogy nem kellene-e szívultrahangra mennem, hogy biztosan ki lehessen zárni, hogy a szívemnek van baja, valamint azt, hogy Ön milyen betegségre gondol esetemben, mit javasol? A kórházban mozgásszervi problémára gondoltak, vagy ideggyulladásra.De nem tudom most hová forduljak további kivizsgálásokra, mi lehet ez az egész? Főleg tegnap ismét előjött ez az éles, szúrásszerű fájdalom, szerencsére rövidebb ideig tartott.Szeretném tudni mi ez.Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Sz.Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, a tünet a leírás alapján nem szívbetegségből ered az én véleményem szerint sem, bár vizsgálat nélkül korrekt véleményt nem mondhatok. A háti mellkasi fájdalmak több okból is kialakulhatnak, gyomorsavtúltengés, mellhártya gyulladás, helytelen testtartás vagy egy rossz mozdulat is állhat a háttérben. Természetesen tartós fájdalom, vagy állapotrosszabbodás esetén szükséges lehet ismételt orvosi vizsgálat. Amennyiben fájdalomcsillapítót igényel a panasz, recept nélkül kapható készítményt válasszon, alkalmazási előírás szerint szedje. Mozgásszervi panaszok miatt reumatológiai rendelés felkeresése javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. december 29., 16:05; Megválaszolva: 2015. december 30., 23:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Infarktus lett volna?
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom
Ekg eredmény milyen
Kedves doktornő! Mellkasi fájdalmam van ami időről időre előjön, bal oldalon fáj szív felett nagyjából, nyomó, szúró érzés. Egyszer...
Kreatin kináz laboreredmény...
Tisztelt Doktornő. Mellkasi fájdalommal, gyengeséggel háziorvosom az SBO-ra küldött. Ott eltöltöttem 6 órát, majd hazaengedtek. Érdekesnek találom...