Menjek még további vizsgálatokra

Kedves Doktornő! Szeretném tanácsát kérni, megpróbálom leírni röviden a történetemet.Ez év áprilisában kezdődött, mellkasi nyomás, terhelésre erős kifulladás, bal kar zsibbadás hátfájás, gyengeség. Május 14-n elmentem kardiológiai magánrendelésre, ahol akkor csináltak EKG-t ami akkor nem mutatott ki semmit és felírták: Nitromint 8 mg sprayt, ha nagyon kifulladnák használjam.Kaptam időpontot laborba, terheléses EKG-ra, és mellkas röntgenre. Amin május 28-n voltam. A labor eredményem jó lett, csak az MCV volt alacsony, a röntgen szintén jó lett. A terheléses EKG-t viszont nem tudtam teljesen végig csinálni. Amire azt mondták, hogy nem vagyok elég edzett (állatokkal foglalkozom, kertet művelünk, nem iszom egyáltalán alkoholt, nem dohányzom, soha nem is dohányoztam. A vérnyomásom: 161/106-g ment fel a pulzusom 173-176-g! Erre akkor felírták a Concor Cor 2, 5 mg-s gyógyszert, hogy szedjem.Sajnos panaszaim azóta sem múlottak el.Sokszor ingadozik a pulzusom, nyom a mellkasom fáj a hátam, és gyengeség fog el. (vas hiányos nem vagyok) Ezért vissza mentem. Múlt hét csütörtökön csináltak egy szív ultrahangot, aminek az eredménye állítólag jó.Enyhe MI? TI t mutatott ki.Kértek még egy TSH meghatározást ami normál tartományban van és egy D-dimert ami szintén normál tartományban van. Május óta újabb labor vizsgálatot nem kértek.Szedjem tovább a Concor cort.Sajnos a panaszaim még máig nem múltak el a pulzusom is ingadozik 50-110 között (a gyógyszer mellett) A vérnyomásom általában alacsony 110/70 körül szokott lenni, de hétvégén volt 127/102.Nem vagyok túlsúlyos kb 2-3 plusz kiló van rajtam. Mikor megkérdeztem mitől van, hogy terhelésre még mindig kifulladok, és nyom a mellkasom azt a választ kaptam, hogy nem tudják.Szeretném megkérdezni a Doktornőt, hogy kérjek-e még valamilyen vizsgálatot, mert így nem tudok megnyugodni. Még annyit mondtak, ha rosszabbul leszek menjek vissza.Várom mielőbbi megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza terhelésre jelentkező panasz témában

Kedves Kérdező, javaslom hogy a terhelésre jelentkező panaszok miatt legyen egy légzésfunkciós vizsgálat is, területileg ill. tüdőgondozóban végzik, beutaló szükséges. Lelet birtokában lehet dönteni a továbbiakról. Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 20., 09:11; Megválaszolva: 2015. október 21., 19:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...