Szívritmus zavar

2011.05-ban kaptam szívritmus szabályzót. Az elektródák a jobb pitvarban és a jobb kamrában vannak elhelyezve. 2014-től érzem, hogy szabálytalan a szívverésem. A pulzusom sokszor lemegy 40-45-re percenként, majd percek múlva 50-60-ra emelkedik. Szívverésem szabálytalan, néhány ütés után egy-egy ütemet kihagy. Mellkasomban érzékelem, hogy szívem gyors ütemben üt, duplán majd kihagy. Vérnyomásom ekkor 120-130/60 pulzus 42-45/perc. Kérdésem: mi okozhatja ezt a rendellenességet? A béta blokkoló tabletták nem segítenek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! Extraszisztolék okozhatják a panaszok egy részét, valószínűleg a pacemaker beállításán kellene módosítani, így javaslom, hogy menjen vissza a készüléket beültető intézetbe ellenőrzésre. Addig is érdemes lenne EKG-t végeztetni a panasz alatt, vagy esetleg Holter vizsgálattal lehetne tisztázni a tünet alatti ritmuszavar jellegét. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. június 16., 18:35; Megválaszolva: 2015. június 16., 22:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után