NuvaRing használata búvároknak

Jó napot! Érdeklődnék, hogy a NuvaRing nevű fogamzásgátló gyógyszer, amely bizonyos mértékben növeli a vérrög képződés kockázatát, jelent-e fokozottabb veszélyeztetettséget búvárként dolgozó nők számára?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérrög képződés veszélye témában

Kedves Kérdező! A hormonális változások következtében létrejövő, fokozott vérrög képződés kismértékű veszélye ennél a fogamzásgátlónál is fennáll. Ennek a gyógyszerbeviteli formának az az előnye, hogy a gyomor- bélrendszer állapota nem befolyásolja a felszívódást, illetve, kisebb a gyógyszerkihagyás miatti "balesetek" kockázata. A hatóanyag vérszintje is egyenletesebb a gyógyszerforma jellegéből adódóan, emiatt kevesebb a mellékhatás várható. A búvárkodás kockázatát - nyilván ezt Ön jobban tudja - az is befolyásolja, hogy milyen mélyre merül, és milyen gázkeveréket lélegez be. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. május 10., 22:25; Megválaszolva: 2015. május 11., 16:18
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Noncompaction
Noncompaction enyhén csökkent balkamra funkcióval mr esetén mi a teendő? Panaszt nem okoz. 21 éves férfi
Szívultrahang eredménye
Tisztelt Doktornő! Megcsinálták a szívultrahangot de semmit nem mondtak. Leírnám az eredményt és kérem írjon pár sort hogy van-e valami probléma...
Alacsony vernyomas
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés