SZÍVELÉGTELENSÉG DCM

Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy augusztusban kórházba kerültem szívelégtelenséggel! Fulladtam 12 l víz volt a szervezetembe! Akkor nagyon tág bal kamrát 68/57 ef értéket 28% mértek! Kaptam egy csomó gyógyszert! Ez az állapot 6 hónap alatt nagyon sokat javult a balkamra normál nagyság felső határán van 54/37 az ef érték 55% lett! A gyógyszereim jelentős mértékben csökkentek! Olyat olvastam itt a netten hogy ilyen betegséggel kb 5 évet lehet élni! Ez minden szívelégtelen betegre vonatkozik vagy vannak kivételek! A javulás az jó jel, vagy csak a gyógyszereknek köszönhető, és ez az állapot idővel romlani fog tovább? Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza DCM témában

Kedves Kérdező, a jelentős javulás mindenképpen jó jel, a várható élettartam csak egy nagy esetszám alapján kalkulált statisztikai adat, egyedileg legtöbbször nem alkalmazható. Az Ön esetében fontos lenne tudni, hogy volt-e kiváltó oka a szívelégtelenségnek, mert például egy vírusos szívizomgyulladás is okozhatta a bajt. Ennek javulása gyakran látható. A gyógyszerek védik a szívizomzatot, az Ön keringési állapotának normál szinten tartását szolgálják. Az adagolást időről időre az Ön állapotához igazítja a kardiológus. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 11., 14:36; Megválaszolva: 2015. március 11., 19:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
DCM+Vírusinfectio+noncompactatio
Szív MR vizsgálat eredményeim: Az EF 17%, A csúcsi harmadban kifejezett trabeculáció, a non-compact/compact állomány arány több mint 2: 1....
DCM-em van, ez öröklődhet?
A kardiológus DCM-et állapított meg nálam. A kérdésem az lenne, hogy % az esélye, hogy öröklődik, illetve hogyan milyen ágon, előfordulhat-e, hogy...
Közepes fokú aorta...