Tachycardia

T. Doktornő! Néhány hete egy EKG vizsgálaton kiderült, hogy Supracentrikularis paroxysmalis tachycardiám van. 180-as volt a pulzusom /egyébként is nagyon izgulós vagyok/. Már régóta /kb 20 éve/ vizsgálgatták, de nem állapítottak meg soha semmit, mindig a stresszre fogták. A vérnyomásom jó. Azt mondták, hogy valószínűleg születésem óta élek ezzel. Valamikor hónapokig nem érzek semmit, néha pedig minden ok nélkül előjön ez a heves szívdobogás.Legutóbb, amikor meg voltam fázva, akkor 130/perc volt. Voltam szív Uh-on, ott nem derült ki más probléma. Az orvos azt ajánlotta, hogy szedjek napi 1 120 mg-os Isoptint, de végleges megoldás a katéteres ablátio lenne. Szeretném megtudni, hogy szükség van-e a rendszeres gyógyszerszedésre, mert nem állandó a panaszom, vagy elég-e akkor bevennem, amikor érzem. Panangint most is szedek. És mennyire gondolkodjak el a katéterezésen? Mert eléggé félek tőle. Köszönöm válaszát. Évi.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező, a katéteres abláció valóban megoldhatja véglegesen a problémát. Az állandó gyógyszerszedés megelőzheti a ritmuszavar kialakulását, de rosszullét esetén nem biztos, hogy elég hatékony ez a lassú felszívódású forma. Beszélje meg a kardiológussal, hogy van -e lehetőség olyan terápiára, amelyet csak akkor alkalmaz, ha a szapora szívverés létrejön. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 26., 11:10; Megválaszolva: 2015. február 26., 20:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények