Echo véleményezés

T.Doktornő! Véleményét kérem az alábbi echo leletmről. Nehéz a légzésem FEV1 kb 1 liter de már évek óta ennyi, mostani légsuomjamat ugy érzem szivem okozza. Ef 65% Nor tág szivüregek, segm.mozgzavar nem látható bal-j irányu pitv.áraml /szivsebésszel konzultáltam/ doppl. E/A1, 5 MR0, AF1m/s AR0PF1, 6 PR közep foku TRII TRV 2, 7 PAP 39 BP 38mm, Aorta bill 18, JK SYS 22, E-IVS 02, MITR EF 083, SEPT DIAS 06, BAL KAM DIAS 46, HÁTSÓ F DIAS 06, SEPT SYST 10, B KAMR SYST 29, HÁTSÓ FAL 11, ezek a méretek az utóbbi évekeben nem igen változtak. Kérem szíves véleményét. Köszönettel, Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza nehézlégzés témában

Kedves Kérdező! Koszorúér betegség lehetősége is fennáll, terheléses EKG vizsgálat segíthetne kideríteni, hogy mi lehet a panasz hátterében. Esetleg 24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) is szóba jön ritmuszavar kizárására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 25., 18:22; Megválaszolva: 2015. február 26., 20:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás