érelmeszesedés visszafordítása

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál súlyos érelmeszesedést állapítottak meg, egy stent felhelyezésre került. Enyhe infarktusa volt és cukorbeteg. Kérdésem, hogy visszafordítható e az érelmeszesedés? Hallottam dr. Horváth István koleszterincsökkentő vakcinájáról. Nem tudom, hogy érdemes lenne e kipróbálni. Várom mihamarabbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza érelmeszesedés lassítása témában

Kedves Kérdező, a fent említett termékkel kapcsolatosan én nem ismerek hiteles tanulmányt, amely a hatásosságot igazolta volna. Az érelmeszesedési folyamatok a mai tudásunk szerint lassíthatóak, szinte meg is állíthatóak bizonyos gyógyszerekkel. A megfelelő étrend, a vércukor és a lipidértékek célértéken tartása, a megfelelő testsúly elérése, megtartása, a rendszeres testmozgás és az előírt gyógyszerek segíthetnek a további szív- és érrendszeri problémák elkerülésében. Jobbulást kívánok az Édesanyjának! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 18., 18:40; Megválaszolva: 2015. január 18., 20:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...