Jódaqua használata

T. Doktornő! Pajzsmirigy alulműködésem van. Már 3 éve szedem a gyógyszert, de hol lemegy 2, 6-ra hol meg 6, 0 a TSH eredményem.Ezenkívül szívnagyobbodást és nemrég aorta tágulatot állapított meg a CT. A kérdésem: szedhetek-e jódaqua cseppet, mert azt olvastam hogy az én pajzsmirigy müködésem a jód hiány okozza. Az aorta tágulat a hasamban van és 4, 5 cm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza aorta tágulat témában

Kedves Kérdező! Eredetileg lehet a pajzsmirigy alulműködés oka a jódhiány, de például autoimmun megbetegedés is vezethet pajzsmirigy betegséghez. Az endokrinológussal kellene tisztázni, hogy Önnel mi a helyzet, mert ez befolyásolja, hogy a jód milyen hatással van Önre. Az aorta tágulat miatt érsebészeti vizsgálat javasolt a további teendők megtervezéséhez. Nehezet ne emeljen, ne erőlködjön addig sem! Jobbulást kívánok4 Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 15., 08:31; Megválaszolva: 2015. január 15., 21:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...