Szívprobléma?

Tisztelt Doktornő! 24 éves kisgyermekes anyuka vagyok, néhány hónapja furcsa rohamok jöttek rám, amire kaptam gyógyszereket és egy ideig használtak is. Nem régiben kezdődött, hogy folyamatosan fáj a hátam, és a gyomrom és szegycsontom környéke, szurkáló fájdalmak jelennek meg a karjaimban, a vállamban, néha a lábamban is. Volt nemrég labor vizsgálatom, ahol kiderült hogy pajzsmirigyem alul működik, arra kaptam gyógyszert de amúgy minden rendben volt. Egy-két hónapja magas volt a pulzusom, amire szintén szedek gyógyszert, de a vérnyomásom egyébként rendben van mindig. Tegnap este nem csináltam semmit, csak ültem a fotelban és olvastam mikor megint jött a hátfájás, nagyot dobbant a szívem, feszült a mellkasom és furcsa érzés futott végig rajtam, nagyon bepánikoltam, aztán később elmúlt. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e hogy a szívemmel van valami probléma? A háziorvosom nem küldött kardiológiára, érdemes lenne elmenni ezek miatt a panaszok miatt? Lehetséges hogy ezek szívroham előjelei lennének? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar érzése témában

Kedves Kérdező! A ritmuszavar érzése miatt javasolt először egy EKG vizsgálat, melyet a háziorvos is elkészíthet. Szükség esetén további vizsgálatokra beutalja Önt. A panasz egyébként extraszisztolé lehet, ez egy nem sorban érkező ütés, amely után rövid szünet következik, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Legtöbbször speciális kezelést nem igényel. Kialvatlanság, fáradtság, stressz, bizonyos belgyógyászati és kardiológiai problémák is fokozhatják a ritmuszavar gyakoriságát. 24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) is segíthet tisztázni a ritmuszavar jellegét. A hátfájáshoz hozzájárulhat a kisgyermek emelgetése is. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 14., 11:47; Megválaszolva: 2015. január 15., 21:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma