trombózis után

Tisztelt Doktornő! 10 napja estem át egy mélyvénás trombózison. 4 napig véralvadásgátlót kaptam hasi injekció formájában, majd áttértünk a xarelto 15 mg tablettára reggel és este. Mivel a fogamzásgátlót (Corelelle) el kellett hagynom, meg is jött a menstruációm, azonban nagyon bőséges. Hatodik napja tart, intimtölcsért használok, amit naponta 6-7x is ürítenem kell. Kérdésem az lenne, hogy normálisnak tekinthető-e a vérhígító mellett ez a nagyfokú vérzés, és ha igen, hány napig tekinthető normálisnak? Köszönettel: Réka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza trombózis témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a szedett gyógyszer fokozza a vérzékenységet, viszont elhagyni egyelőre nem lehet. Lehet, hogy most az első fogamzásgátló szedése nélküli „rendes” menstruáció ilyen erős. Ha a következő hónapban is ezt tapasztalja, akkor keresse fel kezelőorvosát, hogy esetleg más hasonló szerre állítsa át. Megjegyezném, hogy azok is okozhatnak vérzékenységet, de egyéni különbségek is lehetnek.

Kérdés: 2015. január 13., 10:10; Megválaszolva: 2015. január 15., 19:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen