lehet -e műbillentyűvel B kategóriás alkalmassági?

10 éve mitrális és aorta pozicióban műbillentyűvel élek! minden leletem negativ, minden kontrol rendben! a kérdésem! kaphatok -e "B" kategóriás jogositványhoz alkalmasságit! más egyébb bajom nincs! minden negatív! kell e szakorvosi véleményezés? Köszönöm, válaszát! Üdv: Belarus.mostanában a jobb lábam gyakran görcsöl, comb tőtől, le a bokámig! ami intenziven fáj is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapítása témában

Kedves Kérdező! A jelenleg hatályos 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet alapján 1. alkalmassági csoportú személyek részére

4. SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK esetén

4.1.1. Egészségi alkalmatlanságot kell megállapítani:

a) súlyos szívritmuszavarban szenvedők esetében vagy

b) nyugalmi állapotban vagy érzelmi hatásra bekövetkező angina pectoris esetén.

- ez nem áll fenn Önnél a leírás alapján.

4.1.2. Az egészségi alkalmasság csak kardiológus szakorvos véleményének ismeretében állapítható meg:

a) szívritmus-szabályozó készülékkel élő vagy

b) szívinfarktuson átesett

- a leírtak szerint ez sem vonatkozik Önre.

A vizsgálatot végzőnek a felmerülő egyéb körülményeket, az egészségügyi dokumentációban fellelhető információkat figyelembe véve mérlegelnie kell az engedély megadásakor, de úgy tűnik, hogy az előzetes szívműtét önmagában nem akadálya annak, hogy Ön személygépkocsit vezessen.

Az Ön által említett alsó végtagi fájdalom miatt érszűkület kizárása mindenképpen javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 04., 17:39; Megválaszolva: 2015. január 04., 20:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma