Mit tegyek? 2.

Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a mellkasi szorításommal kapcsolatban. Javasolta, hogy keressek fel egy kardiológust szívultrahang céljából. Ezt meg is tettem. (Sőt, tüdőröntgenen is voltam, negatív lett.) A korábbi ultrahangvizsgálattal megállapított billentyűzáródási problémámra azt mondta a doktornő, hogy az annyira minimális, hogy inkább csak jelzett, kicsit görbék a billentyűim, egyébként minden rendben, 5 évente érdemes kontrollvizsgálatra mennem. A szorító érzésre azt mondta, hogy lehet a magas pulzusom miatt, mert a vizsgálat alatt annyira izgultam, hogy felment 90-re, de egyébként is 85 körüli. Ezért felírt Concor tablettát, hogy minden reggel vegyek be 1, 25 mg-ot, és ha ettől nem múlik, ír fel másikat. Ön szerint is érdemes szedni? Én kicsit félek beszedni, mert egyébként alacsony a vérnyomásom, és így is sokszor "nyomott" vagyok. Viszont tényleg érzem a szorítást, nem merek szinte semmit mozogni sétán kívül. A férjem folyamatosan azt mondja, hogy menjünk futni, úszni, attól majd jobban leszek, mert szerinte csak ezzel a problémával foglalkozom, és teljesen begubózom miatta. Higgyem már el, hogy nincs semmi bajom, magamnak csinálom csak a problémát! Valóban nagyon félek, hogy baja van a szívemnek. Most már szinte egyfolytában érzem ezt a nyomást, néha reggelente arra ébredek, hogy szorít és fáj a mellkasom, bepánikolok és kb. 1-1, 5 óra alatt szűnik csak meg. Ön szerint kellene még valamilyen vizsgálatra mennem? Nem lehet koronáriaszűkületem? Vagy az kiderült volna? Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, megnyugtató, hogy jó lett az ultrahang eredménye. Koszorúér szűkületre nem jellemző a panasz, sportolás tényleg enyhítheti a tüneteket. Kirándulás, úszás javasolt először, futás csak később, ha már edzettebbé vált. A kis adag Concort nyugodtan megpróbálhatja az orvos utasítása szerint, lényeges vérnyomáscsökkentő hatás nem várható, viszon csökkeni fog a pulzus, ettől javulhat a közérzete. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. január 02., 17:16; Megválaszolva: 2015. január 02., 18:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...