Hirtelen alacsony vérnyomás gyógyszer szedése miatt

T.Dr.Nő! A páromnak beépített műbillentyűje van.Szed vérhígitót is, és digoxint is többek között. Már több alkalommal volt magas vérnyomássa (150/80/70) kb, de a 150 az bíztos! Neki a 120 a legmegfelelőbb! Az orvos írt neki vérnyomás csökkentőt: Nortivánt.Igaz, hogy még csak 2-3 napja szedi, de a vérnyomássa 94-103.Ilyeneket mérünk.Lehet-e ez gond, ill.a digoxinnal együtt nem lehet problémás? Kérem adjon tanácsot! Köszönettel: Éva

Dr. Molnár Dóra válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Lehet, hogy a felírt gyógyszer kisebb adagban is elég lenne, de ezt beszélje meg a kezelőorvossal, persze minél hamarabb, mert ezek a vérnyomás értékek valóban alacsonynak tűnnek. A digoxin ebből szempontból, nem valószínű, hogy problémát jelent. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. november 23., 22:25; Megválaszolva: 2014. november 24., 20:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony vernyomas
Alacsony vérnyomás, nyomás érzése...
KEDVES DOKTORNŐ! Azt szeretném tudni hogy mitől lehet hogy a vérnyomásom alacsony a szív pulzus meg magas! ilyenkor a tarkómba nagy nyomást érzek...
Nyugtatót szeretnék szedni, de magas...
Tisztelt Doktornő! Több éve magas a pulzus számom- 85-95 között nyugalmi állapotban is. A vérnyomásom viszont -legalább 30 éve alacsony. (100/65...
Terhelésre alacsony vérnyomás
Tisztelt doktor úr/nő! Júliusban infarktuson estem át.Balatonfüreden a rehabilitáció is megtörtént.Igyekszem sokat mozogni. Viszont bármilyen...
Szélsőségesen ingadozó, alacsony...
Kedves Doktornő! A pitv.fibrillációt sikerült a Rytmonorm gyógyszerrel rendbe tenni. Azonban vannak időszakok amikor vérnyomásom általában 100-107...