Napok óta tartó szúró mellkasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Napok óta tartó éles szúrófájdalmat érzek a szegcsontom környékén, kissé bal oldalt. Nem állandóan érzem, főleg akkor jelentkezik ha mély levegőt veszek, illetve bizonyos mozdulatoknál (ha kihúzom magam, jobbra fordulok). Először arra gyanakodtam, hogy csak beszorult a levegő, de kezdek megijedni, hogy akár szívinfarktus jele is lehet, de más szívinfarktusra utaló jelet nem tapasztaltam (kisugárzó fájdalom, légszomj, ájulás, hányinger, szédülés, izzadás). A bal könyökömben enyhe bizsergést érzek, de ez csak ebben a pillanatban jelentkezett. A szegycsontomnál a fájdalom, amikor jelentkezik, igen intenzív, mintegy kés szúrás egy bizonyos ponton. Körülbelül 5 napja a fájdalom a mellkas közepén jelentkezett, mostanra kissé balra tolódott. Nem tudom, hogy ez oka lehet-e a fájdalomnak, de az elmúlt 5 napban szinte kizárólag ültem / feküdtem és általánosságban is ülő munkát végzek és keveset mozgok. Kérem adjon tanácsot, hogy érdemes lenne-e orvost felkeresnem és ha igen kihez forduljak. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! A fájdalom nem jellemző szívinfarktusra. Az okát vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, fáradjon el háziorvosához. A vizsgálatig megpróbálható recept nélkül kapható fájdalomcsillapító, alkalmazási utasítás szerint szedje. Erősödő panasz, légszomj, vagy más riasztó tünetek esetén ügyeleti ellátás igénybevétele is indokolt lehet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. május 08., 16:15; Megválaszolva: 2014. május 11., 19:31
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás