Szív ultrahangon voltam és a leletem felől szeretnék érdeklődni!

Gyakran szúr a szívem, és sokszor érzek nyomást a mellkasomban, ezért elmentem szív ultrahangra, de sok mindent nem tudtam meg! Mellékeltem a leletet! billentyűk: aorta ép hártyás mitrális hátsó vitorla enyhén bal pitvarba prollabal tricuspidális ép hártyás, Colour Doppler: MI 0AI:0 TI: jelzett Arteria pulmonalis systoles csúcsnyomás /PAP max/20 Hgmm, Falmozgások: Segmentalis falmozgászavar nem látható, Intracardialis thrombus nem látható. Pericardialis fluidum nem látható. Vélemény: Norm. tág szívüregek, jó systoles balkamra funkció. Enyhe mitrális prolapsus. Relaxatiós typusú diastoles funkviózavar. Concentrikus balkamrahyperthrophia echoképe. Pericardialis fluidum, thrombus, systoles D jel nem látható. Norm. tartományban lévő arteria systoles csúcsnyomás. MI AI nincsTI jelzett Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang lelet témában

Kedves Kérdező! Az enyhe mitrális prolapszus sokaknál előfordul, a billentyű nem síkban zár, hanem túlbillen ( mint a vadnyugati kocsmaajtó) egy kicsit a bal pitvar felé, és emiatt átfolyhat egy kis vér a kamrából a pitvarba ebben a helyzetben. Teendőt nem igényel, csak ha nagy az átfolyás, de ez Önnél nincs így. A számok alapján én nem találtam vastagabbnak a szívfalat - a hypertrophia ezt jelenti. Erről a leletező orvost kellene kérdezni. Egyebekben jól pumpál a szív, jól mozognak a szívfalak, és a billentyűk is rendben zárnak és nyitnak. A szív ultrahang vizsgálat nem mutat olyan eltérést, ami magyarázná a panaszokat. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2014. április 17., 08:36; Megválaszolva: 2014. április 19., 19:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...