Mi okozhatja a szivgorcsoket?

Tisztelt Doktor Ur! 26 eves vagyok es az utobbi 4-5 honap alatt harmadjara fordult elo velem, hogy lehajolok es a szivem nagyon gyorsan elkezd verni es ez erosodik, majd ez 20 percen keresztul tart, ugy hogy az egesz felso testem luktet es csak az agyon fekve birom ki. A "gorcs" utan pedig nagyon kimerultnek erzem magam, szedulok es a szivem korul is fajni szokott. Az elso alkalommal (ez december kornyeken lehetett) 5-10percig tartott. Masodik alaklommal (februar 16. itt mar 20percig, a 3.nal is) fekete teat ittam es utana fel orara ra kezdodott el, majd harmadjara ugy tortent, mult heten (aprilis 2.), hogy lehajoltam a foldrol felvenni valamit es ahogyan felhajoltam, akkor kezdodott. A masodik alkalom elott kb. ket honappal- napi szinten ittam fekete teat es zold teat felvaltva.Ezt elhagytam azota, koffeint nem fogyasztok. Mostanaban stresszes az eletem, mivel munkanelkuli vagyok hosszabb ideje. Illetve az utobbi honapokban vettem eszre hogy valamilyen allergiam lehet, vagy porra, szonyegpadlora vagy valami masra ami irritalja az orromat es fejfajast is okoz neha. Milyen vizsgalatokra van szuksegem, es az esetleges allergiaval osszefugg e a szivproblamam? Mit javasol mit tegyek, ha ilyen elofordul a szivemmel? (mert eddig nem hivtam a mentoket sem, csak vartam, hogy tullegyek rajta) Elore is koszonom! Udv.Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a szerteágazó panaszok témában

Kedves Kérdező! A fekete tea tetemes coffein és theobromid tartalmánál fogva serkenti a szívműködést. Arra érzékeny emberekben szívdobogásos rosszullétet is okozhat, hatása semmivel nem jobb a feketekávé hatásánál. A diagnózis felállításának nagyban segítene, ha egy ilyen szívdobogásos rosszullét idejében sikerülne EKG vizsgálatot készíteni. Háziorvosától a biztonság kedvéért kérjen egy kardiológiai kivizsgálást. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. április 06., 21:35; Megválaszolva: 2014. április 07., 23:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...