Szív bedobbanás

Tisztelt Dr Úrnő/Úr, még 1993-ban fedezték fel, de egészen 2008-ig nem okozott gondot a mitrális propalus. 2008-ban leírták, hogy mitrális regurgiaton is látható volt az szívultrahangon. 2, 5 mg Bisoprolol tablettát szedek, és mellé amennyiben szívbedobbanásom van megne b6 vitamint. 2013 decemberben voltam Arteriográf vizsgálaton, a kiértékelő doktornő ráírta az eredményemre, hogy "Jó lelet" egyedül a PWVao volt 8.0m/s a korom szerinti 7.7 helyett. A bedobbanások miatt kell-e aggódnom amiatt, hogy a szívről vérrögök szakadnak le amelyek embóliához vezethetnek? Ha ilyen szívbetegségem van szükséges-e Aspirin Protectet szedni, ami a szívre gyakorolt jó hatásai mellett, akár egyéb problémát okozhat? Utoljára kontrollvizsgálaton 2011 elején voltam most lesz majd aktuális. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitralis prolapsus témában

Kedves Kérdező! Az Ön által leírt problémára nem szükséges vérrögösödés gátló kezelés. Az arteriográfos lelet értelmezését a végző orvossal kellene megbeszélni. Az aktuális kardiológiai állapotának értékelése a hamarosan bekövetkező kontroll vizsgálat után lehetséges, a 3 évvel ezelőtti lelet alapján nem mondható korrekt vélemény. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. január 30., 19:39; Megválaszolva: 2014. február 01., 20:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?