Magas pulzusszám

Tisztelt Doktor úr! Pulzusszámommal van problémám. Nyugalmi helyzetben 90-100 de előfordul hogy 80 vagy kevesebb, aztán felmegy 110-re is (szintén nyugalmi helyzetben) , majd rövid időn belül visszaáll. Vérnyomásom többnyire rendben van (110-120/80 körül) , csak ritkán több kicsit, 120-130/90-100 körüli (inkább a 2. érték magas, de ez sem állandó) . Néha-néha összevissza kalapál a szívem, de gyorsan helyre áll. 2005-ben nagyon rosszul lettem, halálfélelmem volt. Mindenféle vizsgálaton voltam, MR-n is (CT-n nem) . Semmilyen szervi bajt nem találtak, pánikbetegségre gyanakodtak. Gyerekkoromban tudomásom szerint szívritmuszavarom volt (van? ) . Sokat sportoltam. Munkám miatt egész nap mozgásban vagyok (építőipar) . 38 éves vagyok, dohányzom. Milyen vizsgálatra volna szükségem, hogy kiderüljön mi az oka? Válaszát köszönöm, tisztelettel: Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Tisztelt Ferenc!

Magas nyugalmi pulzusszáma és időnként jelentkező - és panaszt is okozó - szapora szívverései miatt 24 órás Holter EKG vizsgálatra lenne szükség. Ezzel lehetne a pontos diagnózist megállapitani, és ettől függ az alkalmazandó terápia. Forduljon kardiológushoz! (Párhuzamosan tüdőgyógyászati vizsgálat is szükséges lenne, dohányzása és esetleges porártalom okozta tüdőbetegség kizárása céljából.)

Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István kardiológus-belgyógyász

Dr. Bíró Csaba, kardiológus-belgyógyász

Kérdés: 2008. július 25., 08:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Nebilet tabletta helyett terhesség...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2...