Lyukas szívvel születtem.. tényleg nem lehet piercingem?

Jó napot Dr. Úr/Nő! Nyelv piercinget szeretnék de lyukas szívvel születtem..így tényleg nem lehet nyelvpiercingem és ha nem akkor miért? Most akkor fülbevalóm se lehet (ne) és a porcnál se szúrathatnám át a fülemet? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező! Mivel nem lehet ennyiből megállapítani, hogy pontosan mi a probléma a szívével, egy szív ultrahang vizsgálat után lehetne megmondani, hogy van-e szívbelhártya gyulladás veszély. Bizonyos szívbetegségek esetén a vérbe kerülő baktériumok bajt okozhatnak (például a szájból -fogászati beavatkozásnál, nyelv piercing esetén is -, vagy súlyosabb gennyes bőrelváltozásból származó kórokozók) , a szív bizonyos részein megtelepedve gyulladást okoznak, ezáltal károsodik a szív szerkezete, amely akár a működést is veszélyeztetheti. Ezért kell a felesleges kockázatot kerülni, és ha mégis szükség van bizonyos beavatkozásokra, akkor a megfelelő óvintézkedéseket megtenni meghatározott szívbetegségek esetén. Mindenképpen konzultáljon egy kardiológussal erről! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2013. október 15., 22:20; Megválaszolva: 2013. október 17., 20:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....