Erős szívdobogás, nehéz légzés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves lány vagyok. Bizonyos időközönként tapasztalom a következőt: nagyon rövid ideig tartó szorítást érzek a mellkasomban, ilyenkor nem tudok levegőt venni, a szívverésemet is gyorsabbnak érzem. Nagyon hamar megszűnik, 1-2 mp az egész. Nem köthető stresszes szituációhoz, legtöbbször teljesen nyugodt állapotban fordult elő. Néhány éve tapasztalom ritkán, de rendszeresen ezt a tünetet. Szeretném tudni, hogy lehet-e mindez komolyabb betegség előjele, fontos lenne-e kivizsgáltatni magam. Ha igen, akkor milyen orvoshoz forduljak. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza erős szívdobogás témában

Kedves Kérdező!

Az észlelt jelenségek hátterében egy mitrális prolapsus nevű szindróma állhat, mivel ez fiatal lányoknál gyakrabban előforduló kórkép. Ennek hátterében a szív egyik billentyűjének a tökéletlen záródása, illetve annak visszacsapódása áll. Ezen betegséget szívultrahang-vizsgálattal egyszerűen ki lehet mutatni. A jelenség általában nem súlyos, és gyógyszeres kezelés mellett panaszmentesség érhető el.

Panaszai alapján ez egy felmerülő, lehetséges kórok, amit nem lehet vizsgálatok nélkül biztosan kimondani. Keressen fel kardiológiai szakrendelést!

Üdvözlettel: Dr Jóna Angelika

Kérdés: 2008. július 18., 23:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívdobogás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 31 éves nő vagyok és elég stresszes életet éltem idáig. Mostanában az életem kezd kiegyensúlyozottabbá válni...
Erős szívdobogás
Tisztelt Webdoktor! Már kiskorom óta elég magas a vérnyomáson ami olyan 150/80-as érték szokott lenni! Körülbelül egy éve szedek...
Erős szívdobogás
Tisztelt Doktornő! Amióta megszültem második gyermekem (11 hónapja) , gyakran előfordul, hogy bár nem gyors a szívverésem, mégis annyira...
Lad stent re-stenosis