szívbetegség

Tisztelettel! 2008-ban szívkatéterezésem volt a miskolci megyei kórházban, ahol a bal kamra billentyűzavarát állapították meg és műtétet javasoltak Debrecenben. ellenben, a kezelő főorvosnő a gyógyszeres kezelés mellett döntött. Félévente járok controllra, a múlt heti controllon az echocardioagraphiás leletem alapján a főorvosnő egy lábon kihordott infarktust állapított meg, ami az elmúlt egy évben történhetett. A lelet szerint a septum basalis 2/3-a, a mellső fal basalis 2/3-a akinetikus. A billentyű problémám nem javult de nem is rosszabbodott. Terheléses ekg-t majd ennek nyomán újabb szívkatéterezést javasol amibe én nem szívesen mennék bele mert egyszer már átéltem. Mi volna a teendő? Köszönettel

Dr. Molnár Dóra válasza billentyű zavar témában

Kedves Kérdező! Az elmúlt néhány évben beszűkülhetett egy koszorúsér, amely infarktust okozhatott. Ha végképp nem szeretne koszorúérfestést, szív CT is segíthet az erek állapotának felmérésében, de ha súlyos szűkületre derül fény, akkor szívkatéterezésre is valószínűleg szükség lesz. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. december 03., 16:57; Megválaszolva: 2012. december 05., 21:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter