Aorta billentyű elégtelenség?

Tisztelt Doktornő! Szeretném, ha a mellékelt leletet véleményezné.Panaszom nincs, csak ha erősebb fizikai munkát végzek. Akkor megizzadok, és egy kicsit nehezebb a légzés.De hamar elmúlik. Egy rutin háziiorvosi vizsgálat alapján küldtek EKG-ra, majd a kardiológiára. Ott készült a lelet. Gyógyszert nem kaptam. Vérnyomás csökkentőt és koleszterin csökkentőt szedek már régebb óta.

Dr. Molnár Dóra válasza aorta billentyű elégtelensége témában

Kedves Kérdező! Ezek a leírt eltérések azt mutatják, hogy a billentyűk nem zárnak megfelelően, és már a szíven a hiba okozta fokozott igénybevétel jelei is látszanak. Ez az állapot valószínűleg már hosszabb ideje fennáll, de mindenképpen ellenőrizni kell a romlás ütemét. A gyógyszerek a mechanikus hibát megszüntetni nem tudják, szívizomvédő gyógyszer kissé segítheti a szív munkáját. Hamarosan menjen kontrollra! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 27., 12:10 ;Megválaszolva: 2012. november 29., 23:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés
Stent és jogosítvány
Lehet-e szívproblémám?