Szívelégtelenség és mozgás!

Egy éve pangásos szívelégtelenséget állapítottak meg nálam.Orvosom gyógyszeres kezelést és nagyfoku fizikai kíméletet ajánlott. Fizikai erőnlétem érezhetően csökkent ez idő alatt. Kérdésem: mi az a mozgásmennyiség ami még nem káros és javallt?

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség témában

Kedves Kérdező! Ennyi adatból nehéz pontosan megmondani, hogy mennyit mozoghat. Mindenképpen hasznos a mozgás, legegyszerűbb a séta, Önnek kényelmes tempóban napi fél- egy óra. Kardiológiai rehabilitációs programban érdemes lenne részt venni, itt szívelégtelenségben szenvedő betegek kezelésében jártas gyógytornász segítene az "edzésprogram" kialakításában. Az ország számos pontján van rehabilitációs központ, kardiológiai beutaló szükséges. Érdeklődjön a részletekről kardiológus kezelőorvosánál! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. november 19., 12:44; Megválaszolva: 2012. november 20., 19:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szívelégtelenség, billentyűk...
TISZTELT DR MOLNÁR DÓRA KARDIOLÓGUS DOKTORNŐ! SZÍVELÉGTELENSÉGGEL KELLENE KEZELÉS NEKEM ÉS TANÁCSADÁS AMIT NEM KAPTAM MEG 2005 ÓTA. 56 %-OS...
Szívelégtelenség
Kedves Doktornő! 73 éves, szívbeteg édesapám állapotával kapcs. szeretném véleményét kikérni. Egy rövid kórisme. 9 éve bal szár blokk...
Magas vérnyomás, és vizesedés
Tisztelt Doktornő! Súlyos vizesedés van jó pár hónapja.Lábnál kezdődött, most kb 3-szor akkora mint az eredeti állapot (lábfej, boka, vádli...
Mi az előjele egy szívbetegségnek
Szeretném tudni mik az előjelek egy szivelégtelenségnek.bátyámat nem rég műtöték szivel nővéremnek pedig kitakaritoták az ereket.Édesapánk is...
A szívelégtelenség javulhat icd...
Tisztelt DrNő! Anyukámnak egy hónapja ültettek be ICD-t, ventrikuláris tachikardia miatt. Nyha III-as fokozatú szívelégtelensége van. A kérdésem...