Mitralis prolapsus, Essentialis hypertónia

Kedves Doktor úr/ Doktornő! Nem rólam, hanem fiamról van szó a kérdés kapcsán. Részt vettünk egy vizsgálaton, melyből kiemelném azokat a leleteket amihez a kérdésem kapcsolódik: Diagnózis: Essentialis hypertónia, Prolapsus valvulae mitralis Echocardiographia Doppler: Bal kamra Dd: 53 mm Ds: 32mm EF: 70% Fs: 40% Septum DT: 10mm Hátsófal DT: 10mm 2.D. Bal pitvar: 50 mm 2.D. Jobb pitvar: 50 mm E/A arány 0.5/1.0 Kiáramlási sebesség: 1.0 m/sec Vélemény: Hátsó mitrális vitorla prolapsus I° MI-vel. Bal kamra funkció jó. Puha sejtes légzés. Tompa ritmusos szívhangok. Légzési arrhythmia. Zörej nem hallható. Kérdésem: A mitralis polapsusnak már "utána néztem", de nem tudom mit jelent az, I° MI-vel? Semmilyen kezelést nem írtak elő, kivéve a relatív magas vérnyomásra (~140/ 80) kell gyógyszert szeednie. Tehát mit jelent a I° MI-vel? Mik az életkilátásai, és az állapot rosszabbodhat-e? Nagyon köszönöm a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza mitralis prolapsus témában

Kedves Kérdező! Az I° MI azt jelenti, hogy mivel a mitrális billenytű nem tökéletesen zár, egy kis mennyiségű vért átereszt a pitvarba- az áteresztés mértékét jelöli ez a rövidítés. Egyébként ez enyhe eltérést jelent, IV fokazat van- súlyos a III° és IV° mitralis insufficiencia (MI) . A fenti enyhe probléma sokakat érint, a várható élettartamra lényegében nincs befolyással az ilyen mértékű eltérés. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 16., 13:33 ;Megválaszolva: 2012. november 18., 16:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?