Lehet hogy tényleg magas a vérnyomásom? Hová forduljak?

Tisztelt doktor úr! A problémám, a következő. Ha üzemorvoshoz eljutok, akkor mindig magas vérnyomást mérnek, már küldtek el kardiológushoz is, aki megcsinálta a szükséges vizsgálatokat. A vizsgálatok alapján semmi bajom nincsen, itthon is teljesen normális értékeket mérek. Hozzáteszem, a munkámban magas az egészségügyi elvárás, és egy magas vérnyomás is már kizáró ok lehet, rosszabb esetben a munkahelyemet is elveszíthetem, és gyakran stresszelek ezen. Hozzáteszem, mozgásszegény életet élek, ezt igyekszem ellensúlyozni, ha időm engedi, és nem kevés a stressz is, de ennek ellenére ellensúlyozza a dolog, hogy szeretem csinálni, vannak jó pillanatai is. Foglalkozásom buszvezető, szeretem csinálni. Családunkban gyakran vetetünk vér, és vizelet mintát, ott se találtak semmi rendelleneset. A rövid bevezető után, a kérdésem. Mit javasol, mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne mérjenek nekem túl magas vérnyomás értékeket? Vegyek be vérnyomás csökkentőt?

Dr. Molnár Dóra válasza magasvérnyomás témában

Kedves Kérdező! 24 órás vérnyomás-monitorozással lehetne igazolni, hogy jó a vérnyomása, és a rendelői magasabb értéket úgynevezett "fehérköpeny jelenség" okozza, mely speciális teendőt nem igényel.

Az üzemorvos ez alapján már könnyebben tud dönteni.Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 14., 12:21; Megválaszolva: 2012. november 15., 22:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom