szivbetegség

Tisztelt Doktornő..Leírnám az echo eredmémyemet, JK 30mm Ao gyök 22mm BP 54mm Mitr.mellső vitorla prolabál. MI parastemálisan nem látható.Dd 68 Ds 59mm.EF 28%.Jelentősen csökkent BK-i syst.functio.Segment falmozg.nincs.I.F MI a csúcs felől nézve BP: 62x59mm JP 50x43mm.JK 44mm.DT 117 msec E/A 1.06/0.37, restriktiv jellegű diast.zavar.BK-i kiáramlási sebesség max.0.5 m/sec de ütésről ütésre változik.IVC 19mm, TI-ből zám.JK-i syst.nyomás 13mm.Ön szerint romlott e az állapotom, mennyire rossz ez az eredmény? Könnyű fizikai munkát végezhetek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező! A szív összehúzódó képessége nem túl jó, de nem tudom, hogy milyen volt korábban, ezért nem tudom megítélni, hogy romlott-e az állapota. Nem tudom azt sem, mit ért könnyű fizikai munkán, mindenképpen hallgasson a teste üzenetére, fáradtság, nehezebb légvétel esetén pihennie kell. Nehéz munkát pedig ne végezzen! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 07., 14:29; Megválaszolva: 2012. október 09., 19:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...