szívemmel lehet baj?

Tisztelt doktor Nő/ Úr! A problémám valamikor a télen kezdődött. Észrevettem hogy egyre többször fáj a bal felkarom hónaljam vállam és mellkasom. Eleinte csak kicsit, majd 1-2hónap után az egész karom fájt és a csuklóm is. Elmentem két napra egy konyhára dolgozni, nagyon megerőltető munka volt és a két nap után a csuklóm sokkal jobban elkezdett fájni. Bedagadt a kézfejem csuklóm és kis mértékben az egész karom. Változó intenzitással fájt és dagadt az egész karom. Májusban elmentem a háziorvoshoz aki beküldött a kézgondozóba. Júniusra kaptam időpontot. Azt mondták megerőltettem a kezem. Két hét gipsz és három hét pihentetés jegelés krémezés és fájdalomcsillapítós kezelés után a csuklóm keveset javult de a mellkasom rosszabb lett. Sokszor úgy érzem mintha a mellkasomon valami nehéz lenne, a torkomba gombóc lenne. A fájdalom kisugárzik a hátamba nyakamba vállamba hónaljamba. A fájdalom pihenés, séta, és munka közben is előjön. Pár perc után elmúlik de kis idő múlva visszatér. Az utóbbi hetekben minden nap így telt el.Sokszor fáradt vagyok napközben is elalszok pedig eddig nem ilyen voltam. Vagy még éjszaka sem tudok aludni. Megvisel a rendszertelen alvás és a fájdalom. Tegnap fizikoterápiás kezelést írtak ki. Azt mondták remélhetőleg a mellkasom is rendbe jön. Semmilyen szívhez kapcsolódó vizsgálatom nem volt. Tüdőszűrőn két hete voltam ott semmi baj.Három gyermekes anyuka vagyok a terhességek alatt sokszor nagyon felment a vérnyomásom. Szüleim is magsavérnyomásúak, édesapámnak többször felszalad és kezelést igényel. Kérdezni szeretném elképzelhető e hogy a szívemmel van probléma? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A panaszai egy részét a nehéz fizikai munka és a stressz okozza- mozgásszervi eredetűek. Amennyiben ettől független mellkasi panaszok is vannak, EKG és esetleg kardiológiai szakvizsgálat is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 31., 11:40; Megválaszolva: 2012. augusztus 01., 20:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás