szívműtét után

Tisztelt válaszadó! 2 éve volt szívműtétem3 eret hidaltak át. A következő eredményeket állapították meg a legutóbbi katéterezés során: Műtéti leírás:Szelektív coron.a.fem.l.d.punctioval: Jobb dominancia. A bal főtörzsöndiffúz 50 % körüli átmérő csökkenés látható. A Lad 70-75 % körüli szűkülettel ered, majd az ér mediálisan elzáródott, a Lima jól tölti a Lad disztális kiáramlását ami igen vékony degeneratív. A CX rendszeren szignifikán szűkület nem látható, az OM-be implantált sztent jól vezet. Az RCA falegyenetlen, rajta szignifikáns szűkület nem látható. Az IVP a bal ágrendszer felől heterocollaterizált. A lima ép, tölti a degeneratív vékony LAD disztális kiáramlását.az szekvenciálisan varrt diffúzan degenerálódott svg graftcsak csak a diagonális ágat tölti, a cx-et nem. Az RCA-ra varrt SVG nem tölthető, a graft csonk aortographia mellett sem látható. A műtétet nem javasolják, de nekem így is vannak napi szinten szívtájéki, mellkasi szorításaim.Ön mit gondol a leírtakról? Mit tanácsolna?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívműtét témában

Kedves Kérdező! A 3 fő érből kettő elfogadhatóan funkcionál, a harmadikkal kapcsolatban lévő szívizomterület csökkentebb vérellátást kap. Mivel a szívizomsejtek működése nem pusztán az odavezető csőrendszer épségétől függ, a szívizomzat jó működését számos tényező befolyásolja. Sokféle korszerű gyógyszer van, melyek segíthetnek állapota javításában, érdemes a kardiológusával ezt részletesen átbeszélni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 02., 10:15; Megválaszolva: 2012. július 02., 18:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények