Pacemeker kell-e?

Tisztelt Kardiológia, Doktornő! Eddig is sokat segített információval, kérem, hogy a mellékelt leírás alapján legyen szíves megírni, hogy szükséges nekem a pacemaker beültetés, vagy még várhatok vele? Nem tudom mit tegyek, mert a munkám az elektromos-háztartási gépek javítása és villanyszerelés is. A Pacemeker pedig nem tudom hogy viselne el "minket"? Fáradozását előre is köszönöm, tisztelettel Randicsek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza pacemaker témában

Kedves Randicsek Úr! A szívkatéterezés alapján nem koszorúér szűkület okozza a szívizomgyengeséget. Az olvasott szív ultrahang lelet azt mutatja, hogy nem összerendezetten működik a szívizomzat, ezért sok energiát veszít olyan összehúzódással, melyet nem követ a kamrából az erek felé a vér kilökése- tehát ez a probléma fokozza a szívelégtelenséget. A pacemaker a rendezettebb szívverést, és ezáltal a hatékonyebb szívműködést eredményezne. Úgy gondolom, ha Ön alkalmas erre az eszközös segítségre, érdemes igénybe venni / nem mindenkin segít ez a módszer, a lelet alapján úgy tűnik, Önnel ez jótékony hatású lehet/. Javítja az aktuális tüneteket, és hosszabb távon is lassítja a szívbetegség romlását. Az, természetesen, nem tesz jót a készüléknek, ha áramütés éri, de ez Önnek is árthat, pacemaker nélkül is, tehát nem hiszem, hogy hátrányosan befolyásolná ez a készülék az Ön további életét. Érdemes még a pacemakert beültető doktorral is megbeszélni a részletes tudnivalókat! Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. június 28., 18:13; Megválaszolva: 2012. július 01., 21:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás