venticularis extrasystole

Kérdésem a következő lenne, gyakor VES-eim miatt BB szedésre kényszerülök, concort szedtem 6 évig jelenleg nebiletet szedek 3 hónapja. Egyik sem tökéletes. Tapasztalata szerint beginus VES-re melyik gyógyszer a hatékonyabb? Esetleg a Lokren? Kérdésem lényege az lenne, hogy mik a betegek visszajelzése az elkalmazott BB terápiát illetően? A betegek többsége melyik gyógyszert tartja hatásosabbnak. Tudom, hogy ez egyénileg más-más, de azért sok orvos nem preferálja a nebivololt, nemtudom mi lehet az oka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kamrai extrasystole témában

Tisztelt Kérdező! A nebivolol 3. generációs betablokkoló, a bisoprolol korábbi készítmény, hatásaiban és mellékhatásai között is vannak különbségek. Nem lehet mondani, hogy egyik, vagy másik jobb, megfelelően alkalmazva mindkettő jól használható, biztonságos gyógyszer. A gyógyszerválasztás általában többféle szempont figyelembe vételével történik, nincs általános szabály. Amennyiben nagyon zavarják a kamrai extraszisztolék, érdemes lenne elektrofiziológiai ambulancián (a legközelebbi orvosi egyetem kardiológiai klinikáján) tanácsot kérni a további teendőket illetően. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. június 18., 06:27; Megválaszolva: 2012. június 18., 21:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...