Pitvarfibrillacio- flutter

Tisztelt Doktor Úr! Ismerősömnek job pitvar fibrillacioja és fluttere van feltehetoleg tobb eve, mely naponta többször jelenik meg és akár órákig is eltarthat, annak ellenere, hogy rythmonormot szed mar 8 honapja. Habár érzi, hogy mikor fibrillál, de gyakorlatilag, nem akadályozza normális életvitelében. Már végeztek rajta cardioversiot, miutan diagnosztizaltak a betegseget. (2011 oktobere) A múlt héten ablatiot is vegeztek rajta. Ennek ellenére 3 nap múlva a másik pitvarban is jelentkezett a fibrillácio. jelenleg betablockolót, rythmonormot, clexanet (ideiglenesen) , syncumart szed. Kerdesem az lenne, hogyha ilyen makacs a fibrillacio es nem sikerul beavatkosas utjan megszuntetni, milyen eletkilatasai vannak, továbbá sportolhat-e heti 2-3 alkalommal? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza pitvarfibrilláció témában

Kedves Kérdező!

Ha a pitvari fibrilláció ilyen makacs, akkor nem nagyon lehet vele mit tenni. Ha nem túl gyors a szívverés és jó a szívfunkció, akkor lehet sportolni, de nem versenyszerűen. A részleteket érdemes a kardiológussal megbeszélni. Az életkilátások, rendszeres kontroll, és az előírt gyógyszerek rendszeres szedése mellett nem rosszabbak az átlaghoz képest. A kardiológia folyamatosan fejlődik, jöhet még új megoldás néhány év múlva is. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. június 06., 10:55; Megválaszolva: 2012. június 07., 22:01
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...