Mellkasi fájdalom

Tisztelt Doktor úr/nő! Lassan 2. éve dohányzom és az utóbbi 8 hétben kb. kétszer annyit cigarettáztam naponta, mint átlagosan. Ma van harmadik napja, hogy a mellkasom fáj és szúr. A napokban csökkentettem a cigaretta adagot, a mai nap pedig egyáltalán nem gyújtottam rá és talán valamivel jobb is. Voltam a háziorvosomnál is, aki semmi különöset nem talált a vizsgálat során, Sinecod tablettát írt fel. Az lenne a kérdésem, hogy milyen betegségre utalhatnak ezek a tünetek? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza dohányzás, mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ha a héziorvos nem talált semmit a vizsgálat során, akkor a mellkasi panaszai a dohányzás számlájára írhatók. A nikotin okozhat érösszehúzódást, ami fájdalommal jár, ráadásul hosszabb távon a dohányzás hozzájárul a szív koszorúsereinek meszesdéséhez is. Mindenképp csökkentse az elszívott cigaretták számát, lehetőség szerint hagyjon fel a dohányzással. Rendszeres testmozgással növelje szervezete állóképességét és ügyeljen arra, hogy életvitele és táplálkozása kiegyensúlyozott legyen.

Kérdés: 2012. május 29., 21:24; Megválaszolva: 2012. május 31., 00:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma