NEBILET szedése

Tisztelt Doktornő/úr! Időnként enyhe szívtájéki fájdalmaim vannak, (megjegyzem fiatal korom óta léteznek) , a meleg egyre jobban megvisel, betegség, vagy idegesség alatt, után ezek a fájdalmak intenzívebbek. A háziorvosom elküldött kardiológiai kivizsgálásra. Alaposan kivizsgáltak. Terhelés(vélemény: „terhelés alatt, után ritmuszavar, ischaemiás esemény nem volt. Nyugalmi RR: 130/70 Hgmm P: 84/ min. RR max 185/85 Hgmm Pmax. 135/min. Megszakitás oka: lábfáradás. Terhelés után 6 percen belül RR: 140/75 Hgmm P 85/min. Elért teljesítmény 75 Watt (5, 2MET) signifikans coron betegség nem igazolható, RR és frekvencia válasz normális. Korlátozottan értékelhető vizsgálat.”) , ultrahang (vélemény: „Norm üregi paraméterek. Funkcoinális ép billentyűk. Relaxációs zavar. Normál bal kamra funkció. Pf. thr. nem látható.”) , röntgen (vélemény: „Rekesz hullámos, sinusok szabadok. Tiszta világos tüdőmezők. Középárnyék eltérés nélkül.”) holter (vélemény: „szign ritmuszavar, ischaemia nem volt. 1-1 pitvari tirplet, rövid run előfordult. Jav kisdózisú beta blokkoló 1x reggel (2, 5 mg Nebilet.”) . A Nebilet betegtájékoztatójátban, azt olvastam, hogy a gyógyszer magas vérnyomás kezelélsére is használják. Nekem nincs magas vérnyomásom. Sőt reggelente 114/66, 117/71, 115/72 értékeket mérek. Napközben is csak ritkán mérek 120/70-132/73 -nál magasabbat. Továbbá „az allergiás reakciók felerősödhetnek” Pollen allergiám van. Augusztus-okteber között igen erős tüneteim vannak (nátha, szemviszketés) , ilyenkor gyógyszert kell szednem (EROLIN) Kérdésem, hogy szedhetem-e nyugodtan a Nebiletet, akár ilyen kis dózisban is. Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! Ebben a kis dózisban nyugodtan szedheti a kezelőorvos által felírt gyógyszert, sőt azt javaslom, hogy néhány napig csak 1/4 tbl legyen, hogy a szervezetének legyen ideje alkalmazkodni. Ha esetleg panaszt okoz a gyógyszer szedése, jelezze a felíró orvos felé.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. május 24., 11:28; Megválaszolva: 2012. május 24., 23:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma