Koleszterin és májroncsolás a gyógyszerrel

Laborvizsgálat után kiderült, hogy "magas" a koleszterinszintem, 6-os. a háziorvos gyógyszert ajánlott, Xeter-t. ez a gyógyszer más orvos szerint roncsolja a májat. mivel rendszeres testmozgást végzek (foci, fitness terem) és nem vagyok hízékony alkat (187/86) valamint kerülöm a zsíros ételeket is ezért megkérdezném, hogy önök szerint valóban szükséges-e gyógyszert szednem. (voltam alhasi és kismedence ultrahangon is, minden szervem kíválóan működik) ha igen akkor mit ajánlanának ugyanis elszeretném kerülni a "szedek valamit a koleszterinemre és szedek valamit a koleszterincsökkentő mellékhatásai ellen...) válaszukat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza koleszterinszint témában

Kedves Kérdező!

A 6 mmol/l koleszterin érték enyhe emelkedést jelent. Amennyiben a HDL, LDL koleszterinszint normális értéken van és Ön nem rendelkezik egyéb rizikótényezővel (magasvérnyomás, túlsúly, szívbetegség, cukorbetegség) egyelőre nem feltétlenül szükséges koleszterincsökkentő gyógyszer szedése. Javasolt a zsírszegény étrend és a koleszterinszint évenkénti kontrollja.

Kérdés: 2012. május 18., 21:04; Megválaszolva: 2012. május 23., 07:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma