Meszesedés ellen?

Üdvözlöm! 32 éves vagyok, és születéskori aorta stenosis insuff bicusp-om van másodfokú meszesedéssel. Az imént olvastam egy külföldi oldalon, hogy a magnézium-klorid, és a nátrium-tioszulfát remekül eltakarítja a felhalmozódott kálciumlerakódást a szervezetben. Mielőtt megmérgezném magam a nátrium szulfáttal, gondoltam megkérdezem, hogy mi a véleménye erről! Csatolom a linket a fent említett oldalhoz.! http: //magnesiumforlife.com/medical-application/calcification-and-its-treatment-with-magnesium-and-sodium-thiosulfate/ Ugyanakkor szeretném azt is megkérdezni, hogy mennyire valószínű, hogy ennyi idősen meg kellene műttetnem a billentyűmet (éjjel nem tudok aludni a hangos szívdobogástól -> kardiológia időpontom 2 hónap múlva lesz) . Válaszát előre is nagyon köszönöm! Balázs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbillentyű témában

Kedves Balázs, a fenti linken leírtakban van sok igazság, de egyértelmű több tízezer személyt vizsgáló részletes tanulmányról a témában még nem olvastam. Tehát, a megtörtént mészkirakódás szervezeten belüli nagyarányú visszaoldására egyértelmű orvosi ajánlás még nincs, ez nem elfogadott eljárás.

Ha eddig is rendszeresen kontrollálták a billentyű állapotát, akkor bizonyára lehetett látni a romlás ütemét. Ha úgy gondolja, hogy panaszai jelentősen romlottak, egy EKG és esetleg egy sürgősségi vizsgálat jön szóba annak eldöntésére, hogy van -e azonnali teendő. A műtéti indikáció felállításához kell néhány vizsgálat, ezek eredményétől, és nem az életkortól függ, hogy szükséges-e az operáció. A leírtakból nem megállapítható, hogy Önnek van-e szüksége billentyűműtétre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. május 16., 17:18; Megválaszolva: 2012. május 17., 18:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Eggyel több szívbillentyű
Még kisebb voltam mikor anya megemlitette hogy eggyel több szivbillentyuvel szulettem, de állítólag az nem működik. Ha megyek orvoshoz mindig hall...
Szívbillentyű
Kedves Doktor Úr/Nő! 3 éve mandula műtét előtt szívultrahangra készültem, egy általános vizsgálatról volt szó! Mint kiderült szívbillentyű...
Lazább mitrl. billenytű
Üdvözletem.azt szeretném kérdezni, hogy annyi eltérés van a leletemen hogy mitrl billentyű vékony, kissé lazább szerkezetű.ehhez feltétlen...
Szív ultrahang
Tisztelt doktor úr/nő! Mai napon kardiologusnal voltam, ugyanis ket napja furcsa érzésem volt a mellkasomban es jobbnak lattam megnezetni a biztonság...
Szívbillentyűzavar?
Tisztelt Doktor! Rendszeresen sportolok, sportolás közben nincs semmi panaszom, de nyugalmi állapotban gyakran előfordulnak a következő tünetek: ...