Szívkatéter vizsgálat

Tisztelt Kardiológus! Tisztelt Dr. Molnár Dóra Főorvos-asszony! Bocsánat ha megint zavarom. Májusban egy izotóp SPECT CT szív-vizygálat eredménye: NUP – Gamma kamera. - Szívizom perf spect DPD: 1*3580A, 1*85880; - Bp Szívizom perf spect DPD: 1*3562A, 1*85880; Beadott aktivitásmennyiség: 550+550 MBq. Alkalmazott radiofarmakon: Tc-99m tetrofosmin iv. A 0, 56 mg/tkg iv. Dypiridamol terheléses (EKG: BTSZB, panasz nem volt) és nyugalmi (0, 5 mg nitroglycerin sublingualis adását követően) szívizom perfúziós SPECT/CT vizsgálattal: kifejezetten nagyobb, tágabb üregű, vékonyabb falú bal kamra ábrázolódott, egyenetlen aktivitáselosztással. A septum vetületében kiterjedt, az anteroseptalis régiót is érintő, súlyos fokú, fix aktivitáscsökkenés látható. Segmentalis jellegű, reverzibilis aktivitáscsökkenés nem ábrázolódott. Vélemény: Ischaemiára utaló szcintigráfiás jel nem ábrázolódott. A szcintigráfiás kép megfelel az anamnesisben szereplő kifejezett dilatativ cardiomyopathiának. DCM. A saját kardiológus szerint ez jó, mert a SPECT CT "ischaemiát nem igazolt"-akkor nincs koszorúér probléma. Ön azt javasolta: -"Érdemes lenne az Önhöz közeli egyetemi központban szívelégtelenség szakrendelésre elmenni, háziorvosi beutaló, és időpont egyeztetés szükséges."- Elmentem a S.E. kardio-központba, ahol viszont "Javasolt szívkatéteres vizsgálat és bivPM implantáció lehetősége miatt vénás fázis vizsgálatát kérik". Ön szerint szükségem van erre? Mit csináljak? Engedjem, kell ez nekem? Tisztelettel, Randicsek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívkatéter témában

Kedves Uram! A biventrikuláris pacemaker kezelés /ezt takarja a bivPM rövidítés/ a mai tudomány szerint egyike a legkorszerűbb, nem gyógyszeres kezelési lehetőségeknek egy szívelégtelenségben szenvedő beteg számára. A pacemaker behelyezése előtt - részben bizonyos állapotok tisztázására, részben azért, hogy a megfelelő betegeken alkalmazzák ezt a kezelést - egy-két vizsgálatra szükség van. A leletek birtokában tud dönteni a továbbiakról a kezelő orvos. Az Ön által felkeresett központ széles tapasztalatokkal rendelkezik pacemaker terápia területén, bátran kérdezzen az egyetemi kollégától is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. május 15., 11:41; Megválaszolva: 2012. május 16., 21:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma