Mennyira káros az alacsony vérnyomásom?

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: 2 éve műtötték a szívemet, 2 stent és 4 ér lett beültetve.2-3 hónapja a vérnyomásom általában 85/55, a pulzosom pedig nyugodt állapotban 85 (ez mennyire káros? , mit tehetek ez ellen? ) ez akkor fordul elő, amikor már bevettem a gyógyszereket, és egész nap változatlan, de ha nem veszem be a gyógyszert reggel, csak később, akkor 110/70 ameddig a gyógyszert be nem veszem. A következő gyógyszereket szedem: Astrix (100 mg) , Bisoprol s. (5 mg) , Adexor (35 mg) , Nolpaza (20 mg) . Mi avéleménye, mitől lehet ilyen alacsony? Kb 3 hónapja egészségesebben táplálkozom, mint előtte.Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Sokféle oka lehet a problémának, vizsgálat nélkül erre nem lehet válaszolni. Lehet, hogy a gyógyszeradagoláson módosítani kellene, ezek valóban nem ideális értékek. Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát, illetve kardiológusát! Addig is bő folyadék fogyasztás javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 13., 11:37; Megválaszolva: 2012. május 14., 17:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma