Extraszisztolé?

Tisztelt Szakértő Az utóbbi 3-5 napban rendszeresen jeletkező extraszisztolékra lettem figyelmes. Ez azt jeleti, hogy percente 2-5 nagyobb dobanást érzek a mellkasomban, minta egy szivdobbanás kimaradna és egy nagyobbal pótolná a szívem. A vérnyomásom normális (max. 130/90) pulzus 85-90 között van. Mellkasi fájdalmaim nincsenek. De az extra ütések miatt nehezebben tudok koncentrálni és mintaha a figyelmem is lankadna. Sajnos az utóbbi időben nagyon feszített munkatempóban dolgozok és irodai munkát végzek. Sajnos tul sok mozgásra nincs lehetőségem. Nem olyan régen hagytam abba a dohányzást de még néha most is megcsuszom, lehet hogy ez is okozhatja a tüneteimet. Mi okozhatja ezt a problémát? Van értelme foglalkozni vele? Hogyan lehetne megszüntetni? Veszélyes ez az állapot vagy nagyon gyakori? Kérem nem annyit válaszoljon, hogy keressen fel Kardiológust, mert azt magam is tudom, de a M. egészségügynek hála csak Októberre kaptam időpontot. Szeretném addigra megszüntetni a problémát. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: P.R.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrasystole témában

Tisztelt Kérdező! EKG, labor és fizikális vizsgálatalapján háziorvosa is javasolhat terápiát, ehhez nem kell hosszú előjegyzés. Addig is fontos lenne a stressz csökkentése, néhány nap pihenés. Javaslom, hogy más rendelőben is érdeklődjön időpontról, nem mindenhol ilyen hosszú az előjegyzés. Ilyenkor meg kell kérdezni, hogy területen kívüli beteget ellátnak-e, de a legtöbb helyen ez nem probléma. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2012. május 09., 14:20; Megválaszolva: 2012. május 10., 19:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...