Szívkatéter műtét lehet veszélyes?

Tisztelt Doktornő! Édesapám 76 éves, 4 éve " idült ischemiás" szívbetegsége van. Egy éve pacemakert kapott. Az utóbbi hónapokban csökkent a vérnyomása, ezért echo cardiographiat végeztek nála. Ennek eredménye: " Teljes imferior fal súlyosan hypocynetikus, a posterior fal is súlyosan hypocynetikus, de számottevő peric.foy nem észlelhető. " Most szívkatéterezésre küldik. Féltem! Mennyire lesz ez veszélyes számára? Miből áll ez a vizsgálat? Mit oldanak meg ezzel a vizsgálattal? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívkatéter témában

Kedves Kérdező! A vizsgálat során a csukló, vagy comb verőeret megszúrva egy nagyon vékony csövet- ez a szívkatéter- juttatnak a szív koszorúereihez. Festékanyagot adnak be, így kirajzolódik az ér kontúrja és lehet látni, hogy van-e szűkület, vagy elzáródás. A vizsgálatra azért van szükség, hogy Édesapja számára a megfelelő kezelést meg lehessen állapítani- ez lehet koszorúér tágítás, műtét, vagy további gyógyszeres kezelés. Manapság nagyszámú vizsgálatot végeznek, ritkák a szövődmények. A beavatkozás előtt részletes írásbeli tájékoztatót kell aláírni, esetleg Ön is menjen az Édesapjával, és akkor közösen fel tudják tenni a kérdéseiket. Az Eucreas és Syncumar gyógyszerek szedését módosítani kell, de ezt bizonyára elmondta a kezelőorvos. Jobbulást kívánok az Édesapjának, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 05., 19:26; Megválaszolva: 2012. május 07., 18:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen