szívultrahang lelet

Tisztelt Doktor Nő! Szívultrahangon voltam, de sajnos nem értem a leletet. Mitrális billentyű: MI (0): I Melső vitorla: Vékony Hátsó vitorla: Vékony Aorta billentyű: AI (0): nincs normál Vmax (cm/s): 1, 4 Tricuspidalis billentyű TI (0): I Vékony Számított jobb kamrai systolés nyomás (Hgmm): 35 Pulmonális billentyű Bal kamra Végdiastolés átmérő: 45 Ejekciós frakció (%): 60 Végsystolés átmérő: 28 Systolés funkció: jó Septum végdiast. vastagság (mm): 9 normál E/A (m/s):0, 68 / 0, 76 Diastolés funkció: relax. funkció zavar Hátsó fal végdiast. vastagság (mm):9 normál BAL PITVAR (mm*mm):29*46 JOBB KAMRA (mm*mm): 30 JOBB PITVAR (mm*mm): 25*46 INTRACARDIÁLIS TROMBUS: nincs Bal pitvar [ ] Bal kamra [ ] Jobb pitvar [ ] Jobb kamra [ ] PERICARDIÁLIS FOLYADÉK: nincs Tamponád [ ] Vélemény: Norm. Bal kamra, jó falmozgások, jó systolés functio. Moderált relax. zavar. Min. 1 MI, TI, pulm. nyomás a normál felső határán. Norm. üregek, a pitvari septumon kis septum aneurysma látható 3-4 mm-es kitéréssel, ŰTTE-vel shunhtflow-t nem láttam. PF, THR nem látható. Kérem segítsen ennek értelmezésében. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Judit! A fenti lelet azt jelenti, hogy a szív bal fele normális tágasságú, jó a funkció, jó az összehúzódó képesség, a billentyűkön eltérés nincs. A jobb kamra és a jobb oldali nyomás a normál felső határán, emiatt később- úgy gondolom - lesz majd kontroll. A szívpitvarok közti fal nem sima, hanem egy kis bedomborodás van rajta, ez egy fejlődéstani maradvány. Néha itt kis átfolyás is látható, ezt kereste is a Kolléga, de az Ön esetében nem látott ilyet- ez így teendőt jelenleg nem igényel. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. április 29., 08:48; Megválaszolva: 2012. április 30., 21:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...