Bal kamrai tachycardia

Bal mell alatti enyhe nyilalló fájdalom miatt fordultam orvoshoz. Labor, hasi UH, mellkasröntgen, EKG negatív.Gerincdeformitást rengeteg félét találtak, de a hátam nem fájt. Ezután magas vérnyomás miatt a gyógyszereim /Lavestra, Nebivolol Pliva Frontin/ mellé kaptam Aspirin Protectet Ekkor kezdett fájni a gyomrom, és a szegycsontom mögött enyhe nyomást éreztem. A kardiológián szív UH: ef: 80%, körülírt falmozgászavar nincs, Echo: jó systolés bal kamra funkció.EKG: SR, 62/min. kp.tengelyállás, szabályos repolarizáció. Coronarographia: negatív. Nincs szűkület, ép viszonyok. Holter EKG:SR, 1 alkalommal 12 tagból álló BTSZB morf. VTC. Suprav.ektópia: viszonylag gyakori SVES ütések és SV tachycardia/paroxizmiu. Ventr. ekt.: viszonylag gyakori VES max száma 9/perc.ST ischemiás esemény ek száma 8, leghosszabb 4.5 perc hosszú a C csatornán, mélysgég: -0.17 mV. QTmax: 493 ms, QTc max.: 543 ms.VES ütések 62 db, V couplet 2, trigemina 1, SVES ütések 188, SV tachycardia/parox 1, R on T 25, QTc nagy 10, ST depresszió 8, Tachycardia 97, Bradycardia 86. A kardiológus szerint életveszélyben vagyok, pacemaker kell. Más orvosok szerint csak béta blokkoló, és nincs akkora baj. Tünetem nincs, nagyon meg vagyok ijedve. Valóban nem kell műtét? A szívem egészséges alakilag. Sportolhatok?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező!

Önnél a leírtak alapján sick sinus szindróma lehetősége merült fel, ezért került szóba a pacemaker beültetése. A további teendőket beszélje meg kardiológusával. Amíg nem egyértelmű a további teendő az intenzív sportolás nem ajánlott.

Kérdés: 2012. április 25., 15:09; Megválaszolva: 2012. április 26., 18:01
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...
Felépülés súlyos cukorbetegségből
Üdvözlöm! 50-es culorral került lányom kórházba, intenzív osztály, belgyógyászat, most krónikus bel, nagyjából átvészelte, hasnyálmirígy...
Kardiológia lelet
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Mai napon voltam orvosnál, és a leletem eredményeit nem értem hogy melyik rövidítés mit jelentene, illetve az értékek...