Pitvari fibrilláció

Kedves Doktornő! Kétségbeesésembe fordulok Önhöz, mert - saját magamon tapasztalom, hogy kb 4 éve egyre sűrűbbé váló és teljesen váratlanul rám törő pitv.fibr. következik be, de nagyon erősen, s én képtelen vagyok stabilizálni mindig orvosi, kórházi ellátás szükséges hozzá. Az eltelt idő alatt azt észrevettem, hogy egyfajta feszültség keletkezik bennem, s gondolataimba befészkeli magát a rossz érzés hogy valami megint közeledik, először a gyomromban érzem, aztán székelési inger jelentkezik, jön a nagy feszültség és már indul a vérnyomásom felfelé - 18o/l3o/l20 közelít - s a szívem úgy beindul hogy majd kiugrik. Minden szívvel kapcs.vizsgálatom negatív volt eddig. Legutolsó 2011 decemberi rosszullétemkor Rhytmonorm 150 gyógyszert kaptam, előtte Aspririn prot. Concor o, 5 gyógyszereket szedtem és szedek most is, azonban most ápr.19-én megint elkapott éjjel fél 3-kor ez a jelenség és mentőt kellett hívni. A rosszullétek közti időszakban vérnyomásom abszolut normális általában 110/56/53 körüli, inkább alacsony, csak akkor ugrik ki amikor ezek a rosszullétek történnek. Az egész életvitelemre hangulatomra most már rányomta bélyegét az állandó félelem hogy mikor jön elő a rosszullét, s alig merek elindulni bárhova is, mert a gondolataimba szinte mindig ott lapul a félelem. Aludni - többszöri éjszaki felébredéssel - csak úgy tudok, hogy beveszek egy Xanax o, 25-öt, többet nem merek. Nem horkolok, általában oldalt alszom, de egy éjszaka megébredek legalább 4-5-ször és ilyenkor - lassan 5 éve tart ez is - elönt a verejték és nagyon nehezen alszom ezért vissza. Napközben nem érzem fáradtnak magam, de sokszor elfog a vágy, hogy jó lenne egy hétig egyfolytában aludni, de sajnos szinte óránként megébredek. Félek a Xanaxból többet beszedni, legutóbb felírták a Frontint, attól nagyon fáj a fejem. Most már annyira tehetetlennek és elkeseredettnek érzem magam, s néha azon kapom magam, hogy már élni sincs kedvem, van-e megoldás vajon szerintem idegi problémámra, kérem segítsen! Köszön

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Nagyon sok szenvedést érzek a leveléből. Azt hiszem a rosszullétei mögött vagy pánik rohamok, vagy epilepsziás rohamok állhatnak. Mindkettő kezelhető, de más gyógyszerekkel. Ezért azt tanácsolom, hogy először is keressen fel neurológus szakorvost, ha lehet olyant, aki jártas az epilepsziában, kérjen kivizsgálást időskori parcialis epilepszia irányában. Ha nem találnak eltérést, akkor forduljon pszichiáter segitséghez, aki a szorongást, és a pánik jellegű rosszulléteket kezelni tudja. Ezekre mainapság már inkább antidepreszánsokat adunk. Nem kell félnie, nincs rászokás egyik ilyen gyógyszerre sem.

Kérdés: 2012. április 22., 07:11; Megválaszolva: 2012. április 24., 16:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...