• Szív körüli furcsa érzések, nyirokpangás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő. Korábban már írtam panaszaimról, azonban egy ideje észrevettem, hogy mennyire bedagadnak főleg a lábaim. A lábfejem és a lábszáram rettenetesen betud dagadni, és kőkemény lesz, nem olyan mint ha víz menne bele, ezért azt sejtjük hogy nyirokpangás esete áll fenn. Sajnos ezt nem tudjuk biztosra, és tudom hogy orvoshoz kéne menjek tisztáznom ilyesféle dolgokat, nem csak látatlanban mesélni a tapasztalataimról, azonban nem tudom megmutatni egy orvosnak sem, mivel ez csak esténként jön elő! Az orvosok nem hisznek nekem, épp emiatt, számtalan kardiológusnál is voltam már, de nem találtak soha semmilyen rendellenességet a szívem tájékán, holott rengeteg furcsa érzést érzek, ezek között van: valamiféle remegés érzet a szívtájékon, mint ha kihagyna egy dobbanást, azután egy nagyon nagyon dobban, mint ha dupla akkorát dobbanna, ezenkívül, amit alig fél órája tapasztaltam először ilyen hosszú ideig, és megrémisztett, az egy nagyon furcsa érzés, és nagyon nehéz leírni, talán ahhoz hasonlít a legjobban, mint ha egy légüres tér lene ott, vagy mint ha valami belülről megérintené a szívemet, sajnos nem tudom jobban leírni ezt a furcsa érzést, és rengeteget "pattog, kurtyog" az egész felső testem, sokszor a szívtájékon, és olyan erős hogy egészen a fejemig érzem ezt az érzést. Hihetetlennek fog hangzani amit most mondok, de lassan már 1 éve hogy folyamatosan szédülök, többször el is estem miatta, főleg a hirtelen mozdulatoknál, vagy ha állva becsukom a szemem, ezenkívül a torkom vérvörös, és bevan duzzadva, voltam fül, orr, gégésznél, és vettek kenetet is, el is ismerték hogy valami nagyon nem stimmel, de nem találtak semmit és hazaküldtek, sokszor jönnek elő fehér pöttyök, mint ha pattanás lenne a torkomon, nem csak a mandulámon, hanem az egész torkomon. Ezek a tünetek nagyon megrémísztenek, és fogalmam sincs mihez kezdjek, az orvosok is tanácstalanok, reménykedem hátha innen kapok néhány tippet hogy milyen úton induljak el ezzel kapcsolatban, Köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Pajzsmirigy betegséghez szívritmus eltérések is szoktak társulni, és gyakran van alsó végtagi duzzanat is. A pajzsmirigy betegség kontrollja javasolt. A gyakori torokfájást a reflux is okozhatja, érdemes gasztroenetorógiai kontrollra is elmenni. A szédülés miatt pedig ideggyógyászt keressen fel! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 14., 03:06; Megválaszolva: 2012. április 18., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: