Mitől vizesedhet a lábam, bokám?

Kb. 2 éve észrevettem, hogy dagad a bokám. Kértem vízhajtót a háziorvosomtól. Fel is irt, napi fél tablettával, kálium nélkül, de ez nekem nem jelentett semmit, szinte még WC-re sem kellett mennem. Ezért másfajtát kezdtem szedni, rossz szokás szerint a "szomszédból" kaptam kölcsön. Most napi l db-ot (Furon+Kálium) szedek. Ez már valamivel hatásosabb, de a vizesedés csak kis mértékben szűnik. Szívritmus szabályzót szedek 1 db-ot naponta 2x felet, Betaloc nevűt. Koleszterincsökkentőt, szintén 1/2-et esténként. Aspirin protektet naponta 1 db-ot, hogy ne legyen agyvérzésem (mondta a doki) , s hogy az Aspirintől ne készüljön ki a gyomrom, valamit ellene. Talán qvamatelt (bocs, hogy rosszul írtam) . Nos, kb. ennyit szedek, különösebb panaszom nincs. Nagyon jó az étvágyam, elég sokat is híztam az utóbbi időben. Ami aggaszt, ha mindennap megméredzkedem, minden nap több vagyok. Próbálom visszafogni az étkezést, több kevesebb sikerrel. Tudom ez csak az akaratomon múlik, de nem vagyok egy jó jellem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szívelégtelenség témában

Ha mindkét lába egyformán dagad, akkor keringési probléma állhat a háttérben. Valószínűnek tartom, hogy a szívét terheli meg a nagy testsúly vagy az erei kezdenek meszesedni, és a szíve nem bírja átnyomni rajtuk a vért. Beszélnie kellene erről a háziorvosával, és csináltatni egy kardiológiai kivizsgálást. Emellett javasolt komolyabban venni a testsúlycsökkentést is.

Kérdés: 2012. április 13., 18:32; Megválaszolva: 2012. április 17., 22:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma