• lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Tanácsadó/Kardioógus! Szeretné a véleményét lelettel kapcs-ban kikérni ugyanis mellkas alatt szúró fájás jelenkezik időnként. A háziorvosom szernt bordaközi ideg, semmi komoly amit az aggódás és a stressz válthat ki nálam, egyébként valóban ilyen term-ű egyén vagyok.De elküldött tovább vizsg-ra (belgyógyászat)melynek lelete: Ekg 12:sr, kp.typ, fr:75/min, PQ 0, 12", St isoel., neg T hullám 3-ban, egyebekben poz. Thullámok.Voltam kardiológián is csináltak Uh és terheléses ekg-t melynek röv eredménye.Dg:Insuff valv pulm grad.I et tricusp min grad, Haemodinamikailag jelentékt pulm.és tricusp.billentyűelégtelenség, mely kardiológiai szemp-ból nem igényel teendőt. A panasz extracardialis eredetű, ill.funkcionális háttér.Ezután voltam még szívizom szcintigráfiás vizsg-on is melynek leletét már vissza sem vittem a szakorvoshoz, mert ott azt mondtak h szerintük jó az eredmény, Ebben szeretném főként kikérni a véleményét. Mit jelent a leleten hogy Nyugalmi planar felv -ken:norm.tag bal kamra. Mérs.fokú anterolateralis hypoperfusió látható.? Valóban megnyugodhatok és szervi baja nincs a szívnek, mi a véleménye? Kösönöm válaszát előre is.Üdv:Hákné

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Hákné! Nagyon körültekintően kivizsgálta a Kolléga Önt, vissza kellene vinni a szívizomszcintigráfiás leletet, hiszen azért küldte el erre a speciális vizsgálatra, hogy pontosan meg tudja állapítani az Ön panaszainak eredetét. Egyébként ezen a leleten van egy minimális eltérés, de hogy ennek milyen klinikai jelentősége van, azt a Kolléga tudja megállapítani a többi vizsgálati eredmény birtokában. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 04., 22:25; Megválaszolva: 2012. április 05., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: